Navigation Menu+

Lodówka – jak ją zagospodarować?

Opublikowano w Mar 29, 2017 przez w Dom | 0 komentarzy

lodówka

W lodówce czasami dzieją się straszne rzeczy. Zapomniane produkty, przeterminowane serki, mięso, które psuje się szybciej, niż powinno – to częste przyczyny zatruć, które mogą spowodować nie tylko rozstrój żołądka, ale nawet pobyt w szpitalu. Poza tym, źle ułożone w lodówce produkty to także marnowanie jedzenia – bo ile razy w roku wrzucamy serek, który pokrył się pleśnią albo wyschniętą wędlinę, która zaplątała się gdzieś za kartonem z mlekiem? Żeby uniknąć takich sytuacji wiedzieć, na jakich półkach trzymać konkretne produkty.

Górna półka 8 stopni C – nabiał: jogurty, mleko, śmietana, ciasta z kremem.

lodówka

Środkowa półka 4-7 stopni C: żółte sery, twarogi, wędliny, gotowe dania.

lodówka

Dolna półka 3-7 stopni C: mięso, ryby, owoce morza.

lodówka

Drzwi 10 stopni C: ketchup, musztarda, soki.

lodówka

Zdjęcia: pixabay.com

Dodaj komenatrz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.